Hearthstone: Heroes of Warcraft är ett samlarkortsspel

Hearthstone: Heroes of Warcraft är ett samlarkortsspel utvecklat av Blizzard Entertainment. Det kan jämföras med Yu-Gi-Oh och Pokemon-kort, skillnaden är att Hearthstone är onlinebaserat. Spelet är gratis och är mer barnvänligt till skillnad från många andra spel från Blizzard Entertainment. Hearthstone är ett typiskt sådant spel som är enkelt att lära sig men svårt att bemästra och även om det är lämpligt för barn vid 7 års ålder är det extremt många tävlingsinriktade vuxna som spelar spelet. Åldern varierar men det är vanligt att man är omkring 10-20 årsåldern. Orsaken till varför så få 7-åringar spelar spelet ligger i att det är ganska invecklat och kräver en hel del tänk. Det sägs att spelet är inspirerat av Magic: the gathering och är baserat på Warcraft-spelen, främst World of Warcraft. Medan det senare är väldigt sant kan det första vara debatterbart.

Spelet går ut på att klå din motståndare, som bara kan vara en, men dennes kortlek kan innehålla massvis med kort som du behöver utplåna innan du kan klå karaktären. Du får till en början välja bland nio karaktärer som representerar de klasser som existerar i Warcraft-spelen. Efter ett tag kan du välja bland fler, klasserna är Druid, Paladin, Mage, Warlock, Priest, Death Knight, Warrior, Hunter, Shaman och Rouge där alla har unika egenskaper. Korten varierar och det finns klassbaserade kort som enbart används av den specifika klassen men också generella kort som kan användas av alla. Det går ut på att du ska kombinera rätt kort i din kortlek med just din klass. Du kan också spela mot bottar för övning samt bossar som i sin tur också är bottar och är någon form av en Player vs Environment-variant.

Vad behöver du tänka på?

Eftersom spelet inte kostar något behöver du inte tänka på den finansiella delen innan du börjar. Det finns in game-guider och guider på nätet, därmed går det alltid att lära sig mer ifall frågor uppstår. Utöver det att du behöver vara minst 7 år för att spela måste du registrera dig hos Blizzard och skapa ett battle.net-konto. Det kan vara lite komplicerat att handskas med till en början men du vänjer dig till slut. Sedan får du välja vad för klass du vill börja med och får levla den upp till level 60. Levlar i sig gör inget för karaktären men du får nya kort till just den klassen när du levlar och ibland får du nya generella kort. Experience ökar naturligtvis mer när du vinner men du får även lite vid förlust. Rankade spel är tillgängligt, vilket innebär att du får en specifik status ju mer du vinner.

Bra med spelet

Spelet är väldigt enkelt och passar nästan alla som behöver ett tidsfördriv. Det har en fantastiskt tillfredsställande grafik och ljud, vilket ökar spänningen. Gränssnittet är snyggt och enkelt att hantera och du vänjer dig väldigt snabbt. Till skillnad från många andra spel från Blizzard, men också från andra tillverkare, är detta spel mindre tidskrävande. Det tar omkring 5-20 min att avsluta en match i Hearthstone. Jämför du med raids eller dungeons hos World of Warcraft där det kan ta från 20 min upp till 3 timmar. Gör du dessutom fel kan det ta längre tid. Det kan vara ett svar på varför många vuxna lirar spelet, då de många gånger har tidsbrist. Storylinen (plotten) hos alla olika karaktärer är unika och är intressanta att läsa, detta gäller faktiskt för nästan alla spel som Blizzard utvecklar. Kortens unika sätt att spelas på, med miljarder av olika kombinationer, gör spelet väldigt spännande.

Sammanfattning

Har du tid över på tåget eller bussen hem? Då är Hearthstone ett spel för dig. Det är enkelt, spelbart på olika plattformar (mobiler, surfplattor etcetera) och är mindre tidskrävande. Spelet är mentalt krävande och om du vill att ditt barn ska växa upp med bra engelska och logiskt tänkande är detta ett fantastiskt bra spel! Tonåringar väljer kanske själva vad de vill spela men om du säljer in Hearthstone-idén till dem ökar deras mottaglighet i hemmet då spelet som sagt är mindre tidsödande. Med oändliga kortkombinationer, 9 klasser, 20 hjältar, härligt ljud, skön grafik och massor av annat har du så mycket spänning att du slipper försöka lista ut vad du ska göra om dagarna. Blizzard är en fantastisk spelleverantör med högkvalitativa spel och möjlighet till föräldrakontroll. Du som förälder har alltså absolut noll att vara orolig för. Kör hårt och lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *