Videospel har länge varit ett roligt tid

Videospel har länge varit ett roligt tidsfördriv för många människor. Under åren har det lanserats många klassiker till olika konsoler som engagerat folk från hela världen. Om ett spel slår igenom blir det så mycket mer än bara en rolig hobby, det blir en hel livsstil. Oftast kan du köpa leksaker, t-shirts och andra tillbehör för att visa hur mycket du tycker om spelet i fråga. Den snabba tekniska utvecklingen har även förändrat hur vi spelar. Nya konsoler såsom Playstation 4 och Xbox har tagit över från till exempel Nintendo. Det har dessutom blivit väldigt vanligt att spela på sin mobil. Även om utvecklingen går framåt är det oftast samma spel som ligger i toppen när de bästa videospelen ska rankas. De allra bästa spelen från förr släpps ofta i nya och mer moderna versioner för att spelet ska leva vidare.

En serie som alltid varit otroligt populär och fortsätter att väcka uppmärksamhet varje gång de släpper ett nytt spel är GTA, eller Grand Theft Auto som det egentligen heter. Här spelar du kriminell i städer som Las Vegas, Los Angeles och San Francisco. Din karaktär börjar från noll och ska sedan jobba sig upp i den kriminella världen. I takt med att spelen har utvecklats kan du göra allt från att flyga flygplan, köpa fastigheter och bygga ditt imperium. En annan serie som alltid finns med på listor över de bästa spelen är Metal Gear där du spelar huvudkaraktären Snake och guidar honom igenom svåra uppdrag. Här befinner du dig i allt från militärbaser och storstäder till en igenvuxen djungel. Fram tills idag har det släppts hela 18 titlar i serien till olika konsoler som Playstation, PC och Xbox.

Dota 2 och Resident Evil 4

Dota 2 räknas som en av de absolut största onlinespelen genom alla tider. Här möts två lag med fem personer i varje och tävlar om att komma i varandras baser. Till sin hjälp har de fem olika hjältar som alla har olika egenskaper. Dota 2 är anledningen till att det idag finns så mycket pengar att tjäna på e-sport. Årligen kan lag delta i turneringar med flera miljoner dollar i prispotten. Resident Evil 4 är ett skräckspel som lanserades 2005. Det är sjätte delen i serien och du spelar som den amerikanska agenten Leon. Hans uppdrag är att resa till Spanien för att rädda presidentens dotter som blivit kidnappad. Här möter du argsinta bybor som försöker stoppa dig med alla medel. Spelet fick väldigt fina recensioner både för röstskådespelet, sina karaktärer, speluppbyggnaden och själva storyn som spelet kretsar runt.

Angry Birds

Angry Birds är skapat av ett finskt företag vid namn Rovio Entertainment. Spelet går ut på att några färgglada Angry Birds ska rädda sina ägg från ett antal grisar. Detta är ett ganska simpelt spel i grunden men har blivit kritikerrosat för sitt billiga pris, humorn i spelet och de roliga banorna. Idag finns det flera versioner av spelet både för PC och olika videokonsoler. Du kan även köpa gosedjur och andra produkter som föreställer fåglarna eller grisarna. Redan 2014 hade spelet laddats ner över 2 biljoner gånger på olika plattformar. Om du spelar direkt på din mobil använder du bara ditt finger för att styra fåglarna. Spelet är dessutom gratis att ladda ner men det finns extra tillbehör som du kan köpa i själva spelet. 2016 släpptes även en film om Angry Birds som var producerad av tillverkarna till spelet.

Guitar Hero

Guitar Hero är spelet där du rockar loss till kända och klassiska hits från förr. Till din hjälp har du en gitarr med olika knappar som kopplas ihop med konsolen. Du kan välja om du vill spela bas eller gitarr. Det har även släppts en spinoff till serien där du och dina kompisar kan starta ett band. Detta innehåller även ett trumset. När du startar en låt rullar en gitarr med olika symboler på skärmen. Ditt jobb är att trycka på dessa på gitarren samtidigt. Ju bättre du lyckas desto högre poäng får du. Låtarna blir såklart svårare och svårare med tiden. Spelen innehåller kända låtar från band som Metallica, The Rolling Stones och Foo Fighters. Du får även spela tillsammans med legender som Johnny Cash och Jimi Hendrix. Totalt har det släppts sex olika versioner av spelet med imponerande spellistor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *