Virtual Reality framtidens sätt att spela

Virtual Reality anses av många vara framtidens sätt att spela. Det som menas med detta är att du befinner dig i en 3D-värld och kan integrera med andra spelare. Detta är möjligt tack vare sensorer som sitter på den utrustning som du använder när du spelar. Det kan till exempel vara en speciell handske som du bär under ett bilspel. Sensorn känner av hur du rör händerna under spelets gång.

Det finns virtuella spel för konsoler så som MAC, PC, XBOX och PS. Vissa av spelen är anpassade för barn och andra för vuxna. Utbudet skiljer sig lite beroende på vilken konsol du spelar på. Fler och fler av de stora företagen så som Sony och Nintendo satsar stora pengar på att utveckla spel för just virtuell verklighet. Detta är fortfarande en ny spelteknik och mycket lär hända inom den närmaste framtiden.

Second Life

Second Life anses ofta vara det mest populära spelet för VR. Detta spel skapades av ett amerikanskt företag vid namn Linden Lab och lanserades för första gången år 2003. Sedan dess har de fortsatt att utveckla spelet. De som befinner sig i spelet kallas för residents och tar en skepnad i form av en avatar. Du får själv bestämma hur din avatar ska se ut. Du kan dessutom skapa saker som fordon och kläder.

Idag är det över en miljon människor som spelar Second Life dagligen. Det finns egentligen inget tydligt mål med spelet och du kan inte heller klura ut det. Det du kan göra är att träffa och prata med andra människor, utforska världen, delta i olika aktiviteter och bygga saker. Det finns även en speciell valuta i spelet som du kan köpa genom att använda riktiga pengar. Det kostar dock inget att skapa en avatar.

Active Worlds

Active Worlds är ett annat virtuell spel som är utvecklad av ett amerikanskt företag med samma namn. Du skapar dig själv ett namn och loggar in i en 3D-värld där du kan utforska vad andra har skapat och byggt. I detta spelet kan du äga och skapa din egen 3D-värld plus att du kan chatta och prata med andra spelare som är online samtidigt. Utvecklingen av spelet började redan år 1994.

Företaget som ligger bakom spelet hade några dåliga år finansiellt och det var nära att spelet lades ner. Det var därför som den årliga medlemsavgiften höjdes ganska rejält under år 2002. Fem år senare lanserades en ny version av spelet som var mer lik den du kan spela idag. 2013 togs även medlemsavgiften bort från spelet och det blev gratis att använda den virtuella världen. Det har fått ett uppsving på senare år tack vare streamers.

Blue Mars

Blue Mars anses vara nästa stora virtuella värld som nu bara finns i en beta-version. Plattformen som utvecklas av amerikanska bolaget Avatar Reality ger spelare möjligheten att skapa en virtuell värld. Precis som i Second Life kan du bygga företag, hus, butiker, skapa kläder möbler, hus och en massa annat. Det jämförs ofta med just Second Life eftersom de båda går ut på samma sak. Namnet står för möjligheter och hopp.

Du kan ladda ner Blue Mars helt kostnadsfritt. Det finns i nuläget nio olika kategorier där du kan skapa allt från möbler till städer. Du får dock komma ihåg att detta bara är en beta och den riktiga versionen inte är släppt ännu. Spelet utspelar sig i framtiden år 2177 på planeten Mars. Du kan flytta runt din avatar hur du vill mellan städer och prata med andra objekt eller spelare.

Paranormal Activity: The Lost Soul

Paranormal Activity: The Lost Soul är ett skräckspel som är utvecklat för PS4. Här tar du plats i en otroligt verklig och skräckinjagande miljö. Här handlar allt om att du ska överleva. Spelet börjar med att du ska undersöka ett nedsläckt hus med en ficklampa. Du kommer snart märka att du inte är ensam medan du undersöker vad som har hänt i huset. Du kan vandra omkring i huset precis hur du vill.

Batman: Arkham VR

Batman: Arkham VR lanserades år 2016 till Playstation 4. Här har du chansen att se världen ur Batmans synvinkel. Spelet är baserade på serietidningarna som vi alla säkert känner igen. Ditt mål med spelet är att använda Batmans alla talanger för att utforska staden och lösa olika pussel. Du spelar med speciella VR glasögon och kan röra dig fritt i den stad som du befinner dig i. Det finns inga strider i detta spel utan bara pussel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *