Hur fixar men den bästa gaming setupen?

Hur fixar men den bästa gaming setupen?

Gaming setup

Som gamer är gaming setupen bland de viktigaste faktorerna när det komme till om ditt spelande ska vara roligt eller inte. Och även om det låter konstigt så kan en bra setup vara skillnaden mellan att vinna och förlora.

Så hur hur gör du för att skapa en så bra gamingsetup som möjligt? Givetvis är detta en väldigt komplex fråga som inte har ett enkelt svar för alla scenarion. Det finns dock några viktiga faktorer som du alltid bör tänka på när du försöker optimera din spelupplevelse.

Storleken och kvaliteten på din skärm

Den första och kanske viktigaste faktorn är din skärm. Skärmens storlek och kvalitet har stor betydelse för din spelupplevelse. Om du spelar på en liten skärm med låg upplösning kommer du inte att kunna se spelet lika bra som på en större skärm med högre upplösning. Och om du spelar på en högkvalitativ 4K-skärm kan du förvänta dig en ännu bättre spelupplevelse.

Som grundregel är det bra att införskaffa sig en skräm med minst 60 fps och som inte är allt för stor. Detta är i synnerhet viktigt om du spelar tävlingsspel där millisekunder och reaktioner spelar stor roll om du ska vinna eller förlora.

Införskaffa en bekväm kontorstol

En annan viktig faktor som du bör tänka på är din sittplats. Att tillbringa timmar framför datorn kan vara mycket tröttsamt, och om du inte sitter i en bekväm stol kan det till och med leda till ryggproblem.

Se därför till att skaffa en kontorsstol av god kvalitet som stödjer din rygg och som du kan justera efter dina behov. Det finns många olika typer av kontorsstolar på marknaden, så det borde inte vara alltför svårt att hitta en som passar dig.

Det är idag väldigt populärt att köpa så kallade ”gamingstolar”, men i vårt tycke är dessa inte i närheten lika bra som en vanlig kontorsstol. De kanske ser coola ut, men de är inte alls lika bekväma eller justerbara som kontorsstolar.

Investera i ett bra tangentbord och en bra mus

Det är även viktig att se över om du kan göra några uppgraderingar när det kommer till tangentbord och datormus. Utan ett kvalitativt tangentbord och mus är det svårt att spela de flesta spel ordentligt. Så om du använder ett gammalt, billigt tangentbord och mus kan det vara en bra idé att uppgradera till något bättre.

Det finns många olika typer av tangentbord och möss på marknaden, så det är viktigt att du gör din research innan du köper något. Du bör också tänka på din budget när du gör ett inköp.

Skaffa ett headset av hög kvalitet

Om du spelar onlinespel är det också viktigt att ha ett headset av god kvalitet. På så sätt kan du kommunicera med dina lagkamrater och även höra vad som händer runt omkring dig i spelet. Detta är i synnerhet viktigt när du spelar spel som kräver mycket samarbete.

Precis som med tangentbord och datormöss finns det många olika typer av headset på marknaden, så det är viktigt att du gör din research innan du bestämmer dig vilket headset du ska köpa.

Anpassa efter dina behov och begränsningar

Med allt detta i åtanke det är viktigt att du skräddarsyr din gaming setup efter dina specifika behov och begränsningar. Alla har inte samma budget, så det är viktigt att hitta en balans mellan vad du har råd med och vad du behöver.

Det är också viktigt att tänka på att alla inte har samma utrymme till förfogande. Så om du bor i en liten lägenhet så behöver du kanske vara mer kreativ när det kommer till hur du fixar din gaming setup.

Vill du publicera dina texter här?

Vi erbjuder alla våra läsare möjligheten att få publicera sina spelrelaterade texter här på Superplay. Tillvägagångssättet är enkelt, kontakta oss via vårt kontaktformulär så går vi vidare med processen via mail.

skicka in bidrag